Műköröm, Manikűr, PedikűrManikűr


Az ápolt külső nélkülözhetetlen része a szép köröm. A kéz bőrének és a körmöknek az ápolása rendkívül nagy szerepet kap férfiak és nők esetében egyaránt. A kéz bőrének legnagyobb ellenségei:
  • Száraz levegő
  • Szappanok
  • Tisztítószerek, vegyszerek
  • Erős napfény
  • Gyakori kézmosás, felületes szárítás
Óvni kell a mechanikai hatásoktól, vírusok, gombák, baktériumok okozta fertőzési veszélyektől. Mindezek miatt a körmök, valamint a kéz rendszeres ápolást igényelnek. A kézápolás, más néven manikűr alatt a kéz bőrének és a körmöknek a kényeztetését, ápolását, széppé varázsolását értjük. Rendbe tesszük a körömágyakat, a felesleges bőrt eltávolítjuk, a körmöket formára reszeljük igény szerint, esetleg lerövidítjük. Ezt követi a díszítés, a körmök lakkozása, kéz bőrének ápolása, a körömágyak olajozása.Műköröm


A műköröm napjainkban az igényes nők egyik ismérve. Természetesen nemcsak műkörömmel tehetjük kezeinket ápolttá, de miért választanánk mást? Hiszen egy szakszerűen elkészített zselés eljárás nem károsítja saját körmeinket, sőt megóvja azokat a sérülésektől, betöréstől, kényelmes, szép és tartós. A köröm növekedésétől függően 3-6 hetente szükséges újra elkészíteni. Azoknak a hölgyeknek is megoldást jelent, akiknek a körme bármilyen okból nem tud megnőni (fokozott igénybevétel, körömrágás, stb.) Számos vendégem szokott le a körömrágásról, amióta műkörmöt visel.Pedikűr


Az embernek a lába viseli a legnagyobb terhelést, ezért azt legalább annyira kell ápolni és gondozni, mint a test többi részét. Nem csak nyáron, egész évben érdemes gondolni lábaink szépségére és egészségére, vagy akár díszítésére. Télen lábaink több hónapig vastag cipőbe vannak zárva. Ilyenkor lábkörmeink gyakran kiszáradnak, töredezettek lesznek és a talp bőre is megkeményedik. Nyáron a lábunk szinte meztelen, így még inkább szükség van nem csak egészségügyi, de szépségápolásra is.

Gyógyászati szempontból a lábaknál a leggyakoribb probléma:
  • a vérellátás ingadozása,
  • valamint a fertőzésveszélyek következtében, a lábak illetve körmök gombásodása.
A pedikűrös által rendszeresen végzett kezelésekkel e problémák megelőzhetőek.Lábápolás, pedikűr:


A bőrkeményedések és a körömhossz eltávolítása is a bőrlégzést segíti. A túlnőtt körmök eltávolításával, kitisztulnak a köröm alatti szennyeződések, így megelőzhető a gombás fertőzések kialakulása, és csökkenthető azok terjedése. A tápláló hatóanyagok, mint például a paraffin, teljesen megváltoztatják a bőr állapotát.Talpmasszázs:


Egy jó talpmasszázzsal, nem csak lábaink frissülnek fel, hanem a talpban elhelyezkedő kis erek, idegvégződések segítségével bizonyos szervi problémák kialakulása is megelőzhető. A lábápolás után kezdődhet az esztétikai pedikűr. Ekkor díszítjük a lábkörmöket, lakkal, zselével, matricával, csillámmal vagy egyéb más dekorációs anyaggal.


Műkörmös, Manikűrös, Pedikűrösünk
Legfrissebb képek a galériából